Skip to main content

הגורמים הנפוצים ביותר למחלת חניכיים (ו-7 גורמים פוטנציאליים נוספים)

מס' 1 פלאק

אחת הסיבות השכיחות ביותר למחלת חניכיים היא הצטברות פלאק – שכבה חיידקית עבה הנוצרת על החניכיים והשיניים ומוסרת באמצעות צחצוח, ניקוי בחוט דנטלי ושטיפת הפה על בסיס יומיומי. אם אתם משתייכים לקטגוריה זו, אתם בהחלט לא לבד – מיליוני מבוגרים ברחבי העולם סובלים מרמה זו או אחרת של מחלת חניכיים, והחדשות הטובות? מחלת חניכיים בשלביה הראשוניים היא הפיכה – זה הזמן לאמץ כמה הרגלים בריאים חדשים. בדיקת השיניים כל 6 חודשים לפחות, מהווה גם היא גורם מפתח במניעה

מס' 2 עישון

עישון פוגע בתפקודם הנורמלי של תאי רקמת החניכיים והופך את הפה רגיש יותר לזיהומים כמו מחלת חניכיים.

מס' 3 שינויים הורמונליים

כשאת בהיריון, או אפילו במהלך המחזור החודשי הרגיל, רמות ההורמונים בגופך עולות ויורדות, תנודות ההופכות את החניכיים מועדים יותר לפורענות. הציפייה לתינוק לא גורמת לך באופן אוטומטי לבעיות חניכיים או שיניים, זה רק אומר שכדאי לשמור על פה נקי ובריא בתקופת ההיריון, כדאי להשקיע יותר תשומת לב למצב הפה. כמה מהתופעות החריגות שעשויות להופיע במהלך היריון הן חניכיים מודלקים הנוטים לנפיחות, אדמומיות וגירוי, ומדממים מעט בזמן הצחצוח או השימוש בחוט דנטלי (אם את חווה תסמינים אלה, דעי שהם צפויים להיעלם לאחר ההיריון).

מס' 4 תרופות מרשם

חלק מתופעות הלוואי של תרופות מסוימות עלולות להיות דיכוי של ייצור הרוק וזרימתו, תופעה הגורמת ליובש בפה, וזה בתורו מהווה מצע נוח להתפתחות והתפשטות של חיידקים. אם אתם מודאגים באשר למצב החניכיים, מומלץ להיוועץ ברופא לגבי תרופות המרשם שאתם נוטלים.

מס' 5 חסרים תזונתיים

לא תמיד מקבלים במזון את כל הוויטמינים והמינרלים הנדרשים לגוף על בסיס יומיומי, אבל מחסור בוויטמין C עלול להזיק במיוחד לחניכיים. תזונה עשירה בסוכרים ופחמימות ודלה במים ובוויטמין C היא מתכון בדוק לבעיות חניכיים.

מס' 6 שיניים עקומות

שיניים חופפות, עקומות או מסובבות עשויות להוות קרקע פורייה להתפתחות מחלת חניכיים. הדבר נובע מכך שבשיניים שאינן ישרות יש יותר מרווחים המהווים מצע נוח להצטברות פלאק הפוגע בשיניים ובחניכיים. (טיפ:  מומלץ לתת תשומת לב מיוחדת לצחצוח השיניים וניקוי בחוט דנטלי באזורים אלה).

מס' 7 היסטוריה משפחתית

אם יש לכם היסטוריה משפחתית של מחלת חניכיים, כדאי לציין זאת בפני רופא השיניים כיוון שייתכן שאתם נמצאים בסיכון מוגבר להתפתחות זיהום חיידקי.

מספר עובדות

5 מזונות מפתיעים העושים שמות בפה שלך

מספר עובדות

5 הרגלים לא-כל-כך-תמימים המזיקים לפה שלך

מספר עובדות

4 טיפים למלחמה במחלת חניכיים